500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Alle kan løpe!

For noen er sommerstevnene en fin unnskyldning for å glemme alt som heter trening. Vi sitter mye stille, enten det er på møtene, på spisestedene eller i hyttene og leilighetene. Ivrige sjeler har imidlertid sørget for at denne unnskyldningen blir vanskeligere og vanskeligere å hente fram.


Imens BCC sørger for rikelige tilskudd til stevnedeltakernes åndelige helse har nemlig foreningene Xercize, Brunstad ungdomsklubb og flere andre sørget for et etter hvert ganske rikholdig tilbud også for kroppens helse. På stevneprogrammet finner vi volleyballturneringer, fotballturneringer og flere andre konkurranser som innebærer fysisk aktivitet. De særdeles flotte turstiene i området rundt Oslofjord Convention Center blir også flittig brukt av joggere og turgåere. Kajakkpadlere svetter seg rundt øyene i Vestfjorden, og morgenfriske svømmere inntar badebukta på tidspunkter der de fleste normale mennesker kun svømmer rundt i drømmeland.

Noen trenger imidlertid en ekstra dytt. I ettermiddag arrangerte foreningen Xercize Brunstadløpet, under mottoet «Alle kan løpe». I den humoristiske promoteringen av arrangementet ble det fokusert på at selv den mest stivbente sofasliter kan ta bena fatt når motivasjonen blir sterk nok. Løpet var lagt opp med et tilbud tilpasset hele spekteret fra stuegriser til helsefanatikere med sterkt utviklet konkurranseinstinkt.

Svært mange hadde møtt opp på slettene ved bryggeområdet for å følge løpet.
Svært mange hadde møtt opp på slettene ved bryggeområdet for å følge løpet.
Særdeles aktive speakere sørget for å holde stemningen på topp både før og under løpet.
Særdeles aktive speakere sørget for å holde stemningen på topp både før og under løpet.

Da sol og sommervarme ut på ettermiddagen erstattet skyene som hadde ligget over anlegget tidligere på dagen, ble rammene bort imot perfekte. Svært mange hadde funnet veien ned til start- og målområdet, og selve løypa var også tettpakket av tilskuere mange steder. Arrangementet inneholdt både individuelle klasser og stafetter mellom lokalmenigheter. Stafetten ble til sist et vestlandsoppgjør, der laget fra lokalmenigheten i Bergen kom først over målstreken tett fulgt av laget fra Stavanger. Løperne fra alle lagene ble heiet i mål til enorm jubel både fra speaker og tilskuere.

Arrangøren hadde lagt til rette for deltakelse i alle klasser, fra de yngste til de eldste.
Arrangøren hadde lagt til rette for deltakelse i alle klasser, fra de yngste til de eldste.
Enkelte tok løpet mer alvorlig enn andre.
Enkelte tok løpet mer alvorlig enn andre.

– Dette er et supert tiltak for å få oss opp fra stolene og ut i bevegelse, sier Kristian Kronstad. Han er en av de mange som står og varmer opp rundt løypa imens de yngste klassene allerede har begynt sine runder. – Jeg regner meg nok ikke som mer enn i middels god form, men med slike rammer og stemning blir det en super opplevelse å delta uansett, smiler han. Kose seg så det ut som de fleste gjorde denne ettermiddagen, både løpere og tilskuere. Da premieutdelingen var over ut på ettermiddagen kunne arrangøren se tilbake på nok et svært vellykket arrangement. Det er nok stor sannsynlighet for at Brunstadløpet er en tradisjon som er kommet for å bli.

Erik Le Pool og Kristian Kronstad så fram til å delta i løpet, og var godt fornøyde med rammene og stemningen.
Erik Le Poole og Kristian Kronstad så fram til å delta i løpet, og var godt fornøyde med rammene og stemningen.
Pokalene sto utstilt i målområdet, kanskje som en ekstra motivasjon for løperne?
Pokalene og champagnen sto utstilt i målområdet, kanskje som en ekstra motivasjon for løperne?
Ved målgang ble slitne løpere møtt med heiarop og ikke minst kaldt og friskt vann.
Ved målgang ble slitne løpere møtt med heiarop og ikke minst kaldt og friskt vann.

Senere i uka står diverse turneringer på programmet, og etter hvert er det også tid for finale i actionkonkurransen Outdoor Challenge. Jeg håper å kunne skrive litt om finalen her på bloggen, så følg med!

×