500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Opptrapping på hotellbyggene

Det er allerede en god del måneder siden de første nye hotellbyggene på Oslofjord Convention Center var ferdig reist. Vi som er innom stedet av og til har faktisk blitt litt vant til å se de karakteristiske silhuettene som en del av bildet når vi kommer. For noen dager siden oppdaget jeg likevel at noe var i ferd med å endres på det første bygget, V8.


Langs det karakteristiske taket som skråner helt ned til bakkenivå var det nemlig i ferd med å bli montert en trapp. Når jeg sjekket nærmere viste det seg at denne skal gå langs hele taket opp til øverste etasje. Den skal gi tilgang til alle svalgangene, i tillegg til at den skal fungere som rømningsvei for hotellsuitene.

Slik så hotellbygg V8 til venstre) ut for et par uker siden.
Slik så hotellbygg V8 (til venstre) ut for et par uker siden.
Her ser vi trappemodulene i ferd med å monteres langs taket.
Her ser vi trappemodulene i ferd med å monteres langs taket mandag denne uka.

Ifølge byggherren skal trappen være ferdig montert før sommeren, men rekkverket kommer sannsynligvis ikke på plass før til høsten og den vil derfor ikke kunne benyttes for adkomst før da. Trappen ankommer i seksjoner, som monteres av entreprenøren ILC Construction. Hotellbyggene har selvfølgelig i tillegg heis og trapperom flere steder, men trappen langs taket blir altså en luftig tilleggsmulighet til de sprekere blant gjestene.

Bernt Aksel Larsen blogg - Opptrapping på hotellbyggene-4Taket ved siden av trappen, som i dag er dekket av gråhvitt belegg, vil etter hvert få såkalt Sedumtak. Dette er en form for grasstak, som vil gi byggene den karakteristiske grønne visuelle profilen som arkitekt Niels Torp har vært opptatt av. Det er for øvrig ikke bare hotellbygg V8 som får trapp ved siden av taket, mange av de andre hotellbyggene vil også få dette.

Bernt Aksel Larsen blogg - Opptrapping på hotellbyggene-5Slik de nye hotellbyggene ligger vil trappene kanskje ikke bare kunne fungere som adkomst og rømningsvei, men også som turmål i seg selv. For eksempel er utsikten fra toppen av trappen på V8 ganske imponerende. Det skulle heller ikke forbause meg om også treningshungrige konferansegjester finner glede i å ta noen turer opp og ned her i lyse sommermorgener.

×