500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Leker fra Molde til Brunstad

Barnelekene er en omfattende og viktig del av BCCs sommerkonferanser. Tre av dagene fylles storsalen på Oslofjord Convention Center med flere tusen barn som deltar i lek og konkurranser. De siste årene har det blitt lagt ned et enormt arbeid i å forberede og planlegge dette, og i år er det lokalmenigheten i Molde som har hatt oppgaven.

Gjesteinnlegg – Astrid Vårdal


Alle som har vært på barnestevnene opp igjennom årene husker sikkert mange av de morsomme og inspirerende lekene de fikk være med på.  Det var jo mye stafettkonkurranse det gikk i før i tiden. Det har vært fornyelser og utvikling av lekene etter hvert, og da Molde i år tok oppgaven med å arrangere barnelekene ønsket vi å fortsette denne trenden. Vårt mål har vært å gjøre dette så spennende og gøy som mulig, innenfor trygge, sunne og trivelige rammer. Her har vi hatt bruk for all vår kreativitet. Når vi ser for oss alle forventningsfulle og lykkelig barneansikter er dette nok til å gi oss skikkelig lyst til å oppfylle alle drømmene de har. Vi visste nok ikke helt hvor mye arbeid det egentlig var forbundet med oppgaven, men vi har ikke angret et sekund hittil!

Å forberede konkurranser og lek for flere tusen barn krever god planlegging og koordinering.
Å forberede konkurranser og lek for flere tusen barn krever god planlegging og koordinering.

Ungdommen i Molde har jobbet lenge med oppgaven. Helt fra idestadiet kom utfordringene. Å utarbeide et konsept som skal fungere og engasjere flere tusen barn krever gjerne litt nye måter å tenke på. Etter en tids arbeid innså vi at vi måtte forlate det opprinnelige konseptet vi hadde jobbet med, og det meste måtte utarbeides helt på nytt. Det var en helt nødvendig beslutning, men gjorde også at vi fikk det enda mer travelt for å komme i mål.

Lekene testes ut og gjennomkjøres i forkant.
Utstyr og materiell må produseres i forkant.

Veldig snart hadde vi laget en prosjektgruppe, sammensatt av ungdommer med styrke på ulike områder og med forskjellige yrker. Det var media, musikk, design, snekring, skuespill, dans, organisering, ledelse og kreativitet. Disse har møttes hver tirsdag siden august. I tillegg har vi har vi hatt idemyldring blant unge og eldre for å få et større mangfold i aktivitetene og konseptet.

Fra tidligere års barneleker.
Fra tidligere års barneleker.

Nå er vi i test- og avslutningsfase.  Det er laget en detaljert kjøreplan som skal styre gjennomføringen på stevnet. Alt dreier seg om konkurranse. Derfor kjører vi gjennom hele opplegget 2-3 ganger for å sikre at konkurransene blir rettferdige. Ikke minst må vi få testet at HMS-opplegget fungerer godt og er godkjent. Når tiden for barnelekene nærmer seg laster vi alle apparatene og duppedittene på en stor lastebil vi har leid, og kjører det hele til Oslofjord Convention Center. Der rigger vi til sist opp det som blir vår lokalmenighets bidrag til årets sommerkonferanse.

Fra tidligere års barneleker.
Fra tidligere års barneleker.

Hva kan så barna se fram til? I år tar vi utgangspunkt i en by, der en labyrint leder fram til en skatt. Barna vil gjennom å delta i lekene og løse oppgaver kunne komme seg innover i labyrinten. Ordføreren i byen er med og hjelper til. En av de mest populære karakterene fra tidligere barneleker vil også gjenoppstå. Men ellers synes vi ikke at vi kan avsløre mer nå, spenningen fram til lekene starter er jo en del av det hele. Barna kan i hvert fall se fram til mange actionfylte og innholdsrike opplevelser som vil kunne engasjere og aktivisere de fleste. Nå ser vi fram til hektiske dager på Brunstad når alt dette skal gjennomføres, og ønsker både barna og oss selv lykke til!

Av: Astrid Vårdal, Molde

×