500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Vestlandspinse

Lørdag skrev jeg om 100-års jubiléet for menigheten i Molde. Jubileumsfesten på Seilet fredag kveld var imidlertid bare begynnelsen på det som ble en skikkelig festhelg. Lørdag og søndag fortsatte nemlig med pinsestevne som i likhet med jubileumsfesten ble TV-sendt til BCCs lokalmenigheter over hele verden.


På BCCs kristelige stevner er det naturlig nok trosgrunnlaget og oppbyggelsen som står i hovedfokus. Slik var det også denne helgen, med møter både lørdag og søndag. Til syvende og sist vil det alltid være en felles tro som knytter medlemmene av et trossamfunn sammen. Det nedlegges et enormt arbeid med aktiviteter og trivsel for barn og ungdom, et arbeid som jeg for min del tror er det mest verdifulle vi kan bruke tiden på både for menighetens og samfunnets skyld. Det samles inn penger og det planlegges prosjekter for framtiden, men uten den dype forankringen i troen vil både energien og livskraften i arbeidet bli borte. Derfor er det veldig godt å kunne samles om disse våre felles verdier slik det ble gjort i Molde denne pinsen. Og jeg tror ikke mange av deltakerne dro skuffet hjem. Takket være Brunstad TV kunne også mange tusen over hele verden følge stevnet i direktesendinger fra møtene. Kanalen benyttet da også anledningen til å markere kjøpet av ny produksjonsbuss som gjør det mulig å sende i full HD-kvalitet.

Stevnene er imidlertid ikke bare møter. Lørdag var det lagt opp til en lang rekke aktivitetstilbud mellom møtene. Her var det mulig å delta på båttur i Romsdalens vakre kystrike, der både Ormen Lange og Ona Fyr var blant stedene man var innom.

Praten gikk livlig rundt bordene.
Praten gikk livlig rundt bordene.

Et bredt utvalg av fjellturer ble presentert, og her var det noe å finne for de fleste uansett form og figur. Jeg vet ikke om navn som Kringstadnakken, Julaksla og Rørsethornet sier mine lesere så mye, men for en del av stevnedeltakerne ble de tydeligvis forbundet med gode turopplevelser.

Topptur av den litt luftige sorten.
Topptur av den litt luftige sorten.

De mer eventyrlystne kunne legge ut på grottevandring i Trollkyrkja. For de historieinteresserte lå en rekke minner fra andre verdenskrig klar til å utforskes, og Romsdalsmuseet bød også på interessante opplevelser. Noen ønsket virkelig å kjenne saltlufta fra storhavet og tok turen via Bud til den spektakulære Atlanterhavsveien.

Bernt Aksel Larsen blogg - Vestlandspinse-6
Mellom møtene lørdag var det mulighet til å delta på en lang rekke ulike aktiviteter.

På et TV-sendt informasjonsmagasin lørdag ble det informert om prosessen knyttet til vedtektsgjennomgangen i BCC og om status for overtagelsen av utenlandske konferansesentre. De mange lokale innsamlingsaksjonene er ofte tema på disse sendingene, slik også denne gangen.

Bernt Aksel Larsen blogg - Vestlandspinse-3
Fra sendingen «BrunstadMagasinet» lørdag.

Da de omtrent 600 stevnedeltakerne dro hver til sitt søndag ettermiddag var det nok mange som var glade for at annen pinsedag fortsatt er helligdag og fridag i Norge. En slik helg gir samfunnsopplevelser og inspirasjon i rikt monn, men søvn blir det gjerne lite av. Spesielt når man er i Molde, der medlemmene ikke akkurat er kjent for å være de første som gir seg om kvelden.

Fjellturene var populære aktiviteter lørdag.
Fjellturene var populære aktiviteter lørdag.

Jeg for min del vil også benytte anledningen til å takke både lokalmenigheten i Molde som sto for et fantastisk arrangement, og Brunstad TV som gjorde det mulig å oppleve mye av det hele selv om man ikke nødvendigvis var til stede på Seilet.

×