500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Barnearrangement i Tyskland avbrutt grunnet sykdom

Torsdag i forrige uke begynte det tradisjonsrike barnearrangementet Kinderfreizeit i Tyskland. 280 barn fra Tyskland, Sveits og Østerrike hadde i lang tid sett fram til en uke med fest og aktiviteter. Lørdag kom meldingen om at arrangementet måtte avbrytes på grunn av sykdomsutbrudd.


Barnearrangementet Kinderfreizeit ble i år arrangert for 11. gang på konferansestedet Hessenhöfe i Syd-Tyskland. Omtrent 450 ungdommer hadde arbeidet i nesten ett år med å planlegge aktiviteter, lek og fest for 280 tysktalende barn i alderen 10 – 13 år.

Arrangementet fikk en flott start, med strålende vær og spennende aktiviteter.
Arrangementet fikk en flott start, med strålende vær og spennende aktiviteter.

Arrangementet fikk en forrykende start torsdag, med åpningsshow, utendørs detektivspill, musikal og bålkveld. Fredagen fortsatte i samme takt, men dessverre begynte flere og flere av deltakerne å få problemer med diaré og oppkast. Lørdag morgen var mellom 40 og 50 deltakere blitt syke, og de ansvarlige for arrangementet valgte å avbryte resten av programmet.

 

Det var en skuffet barneflokk som måtte pakke i bilene og reise hjem lørdag.
Det var nok ikke helt slik barna hadde sett for seg denne uka skulle bli!

Etter hva jeg har blitt fortalt fra en av deltakerne har helsepersonell uttalt at det ikke handler om alvorlig sykdom, selv om det er ubehagelig nok for de som blir rammet. Årsaken til utbruddet er så vidt jeg skjønner ikke klarlagt med sikkerhet ennå.

For de mange barna som hadde sett fram til arrangementet i uker og måneder er selvfølgelig dette svært trist. Jeg håper alle har kommet seg vel hjem og får den omsorg og oppfølging de trenger.

×