500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Romjulens høydepunkt!

Etter de solide julemåltidene er gjerne behovet for å få brenne noen kalorier stort. I mange lokalmenigheter har det blitt en tradisjon å arrangere fotballcup i romjulen, og det er gjerne et høydepunkt for mange barn og unge.


Gjesteinnlegg – Nora Risnes (17): I år som i fjor arrangerte Nortun fotballklubb romjulscup på Stord! Etter litt for mange julemiddager og late dager på sofaen var mange klare for å få sparke fra seg litt ute på fotballbanen!

Da vekkerklokka ringte klokka 09:45 på 2. juledag, var jeg nok ikke den eneste som lettere forvirret og bort imot dødstrøtt fikk stablet meg på beina og kommet meg ut døra. Sola skinte da vi satte oss i bilen. Jeg fikk famlet fram mobilen og satt julemusikk på anlegget med litt for høyt volum – for å våkne skikkelig. I løpet av kort tid var stemningen på stigende og vi var klare for romjulens høydepunkt!

Inne i hallen var det mange glade og spente barnefjes, alle gledet seg stort til å spille fotball. Etter hvert kunne man også skimte en og annen småskremte voksen som ikke helt visste hvordan det sto til med kondisen etter diverse julebord og julens matutskeielser. Løftet man blikket mot tribunen så man besteforeldre, tanter og onkler sitte klare til å heie favorittlagene sine fram. Nydelig duft av lappekaker kom snikende fra matområdet. Dette lovet godt!

Bernt Aksel Larsen blogg - Romjulens høydepunkt -3

På vei inn døra møtte jeg Jenny (10) som sa: «Jeg gleder meg sånn til å se hvem som vinner, jeg håper det blir mitt lag!». Jeg smilte og sa at de som spiller best sammen som et lag, vinner. Ute på sidelinja snakket jeg litt med Steffan (10), som gledet seg til å spille fotball sammen med alle bestevennene sine.

På banen spilte to lag med spillere i alderen 6-12 år. «Jaaaaadddaaaaa!!!», brølte spissen på det ene laget da han scoret. I samme øyeblikk kom mine egne lagkamerater for å hente meg, vi skulle spille vår første kamp!

Bernt Aksel Larsen blogg - Romjulens høydepunkt 2

Etter kampen, som vi vant 1-0, satt jeg meg ned sammen med Sephora (15) og Eline (15). De hadde også vunnet sine kamper og var mer enn klare til å fortsette. «Det gøyeste med romjulsupen er å spille med folk jeg vanligvis ikke spiller sammen med, samarbeidet som oppstår!» brøt Sephora ut. «Det er jo litt gøy å komme seg opp av sofaen også da, å spille fotball, være i aktivitet…» svarte Eline.

Av ren nysgjerrighet måtte jeg spørre Michael, ansvarlig i Nortun FK, om hvorfor de har arrangert romjulscup de siste tre årene. «Fotballen samler, engasjerer og inkluderer alle, både liten og stor. Det er også gøy å komme sammen og bevege oss litt istedenfor å bare spise mat i jula!» «Og å få være sammen med de vi elsker å være sammen med!» skjøt Gjermund inn. Samtalen ble avbrutt av vinnerne fra den yngste aldersgruppen, som møtte opp for å få sjokolademedaljene sine. De som ikke vant fikk trøstepremie.

Bernt Aksel Larsen blogg - Romjulens høydepunkt 4

Jeg må si meg enig med Michael og Gjermund. Å få være sammen med mine beste venner i jula er jeg veldig takknemlig for. Det er jo det jula handler om, å være sammen med de som betyr noe for en, de man er glad i.

Av: Nora Risnes (17), Stord

×