500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Nytt år – nye tema

Nok et år er nettopp gått inn i historiebøkene. For min del ble dette året da jeg tok skrittet og ble blogger. Etter to måneders drift har jeg nå hatt mer enn trekvart million sidevisninger på bloggen. Det synes jeg er inspirerende, og jeg tror det betyr at de temaene jeg skriver om engasjerer mange.


Nå er vi altså i gang med et nytt år. Det er da naturlig å tenke litt på hva jeg vil skrive om i tiden som kommer. Sannsynligvis er det tid for noen nye tema, i tillegg til at jeg kommer til å utdype og skrive mer om noe av det jeg allerede har vært inne på. Før jul skrev jeg en hel del om innsamlingsaksjoner, dugnad, og kostnader knyttet til det å være BCC-medlem. Jeg skrev også en del om finansieringen av utbyggingsprosjektet på Brunstad. Det jeg ikke har sagt så mye om hittil er hva de øvrige innsamlede midlene går til. Hvordan bruker BCC og lokalmenighetene de midlene som kommer inn? Dette tenker jeg å se litt nærmere på i en serie innlegg.

BCCs stevnesentre utenfor Norge er viktige for misjonsvirksomheten i menigheten, og er ett av formålene som de innsamlede midlene går til. Jeg håper å få noen gjesteinnlegg fra mennesker som kjenner noen av disse sentrene godt, og kan si litt om etableringen og virksomheten som går ut derfra.

Misjonsvirksomhet og stevnesentre i utlandet er temaer som jeg håper å kunne belyse noe nærmere i 2016. Her bilde fra Romania.
Misjonsvirksomhet og stevnesentre i utlandet er temaer som jeg håper å kunne belyse noe nærmere i 2016. Her bilde fra Romania.

Fra min tid i styret for BCC kjenner jeg også forholdsvis godt til menighetens vedtekter og struktur. Jeg tror dette kan være interessant for mange av mine lesere å kunne lese litt om. Det gjelder både ut fra et historisk perspektiv og ut fra dagens situasjon. Som en naturlig del av temaene knyttet til vedtekter kan det også være interessant å se nærmere på menighetens forhold til de som av ulike årsaker ikke lenger ønsker å være medlemmer i BCC.

Gjesteinnleggene på bloggen har vært populære, og jeg håper å få en hel del av disse også i det nye året. Sentralt for meg er å kunne vise omfanget, mangfoldet og sunnheten i den yrende aktiviteten som pågår knyttet til barn og unge.

Den enorme aktiviteten knyttet til barn og unge i menigheten er et tema jeg vil fortsette å belyse her på bloggen
Den enorme aktiviteten knyttet til barn og unge i menigheten er et tema jeg vil fortsette å belyse her på bloggen

Det er imidlertid også en annen side her, nemlig at midt i all denne positive virksomheten kan det kanskje innimellom finnes enkelte barn og unge som føler seg utenfor. Dette håper jeg å få belyst litt nærmere.

Jeg har hittil skrevet lite om menighetens tro og lære. Dette finnes det mye informasjon om på BCCs egen hjemmeside, og jeg tenker ikke å gå så mye inn på slike tema. Det kan likevel ikke utelukkes at jeg selv eller noen av mine gjestebloggere finner det interessant å klargjøre hvordan BCC står i enkelte læremessige spørsmål i året som kommer.

Det er også på sin plass å takke alle dere som deltok i spørreundersøkelsen på bloggen for noen uker siden, der jeg blant annet ba om innspill til aktuelle temaer. Jeg fikk en stor mengde gode og interessante forslag, og vil nok ofte ta en titt på disse når jeg ut over året skal planlegge hva jeg skriver om.

Ofte er det i betydelig grad slik at veien blir til imens man går. Det skulle ikke forbause meg om det ganske snart ut på nyåret også dukker opp tema som jeg ikke har tenkt på, men som kan være aktuelle og interessante å ta opp. Dette er noe av det som gjør det spennende å være blogger, og forhåpentligvis også bloggleser.

Da gjenstår det bare igjen å overbringe mine lesere de aller beste ønsker for det nye året, og oppfordre dere alle til å følge med videre. Jeg gleder meg til et nytt blogg-år sammen med dere!

×