500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

GOD JUL!

Nå tennes tusen julelys, det stråler rundt vår jord,
og himlens stjerner blinker ned, til liten og til stor.

Og over land og by i kveld, går julens glade bud,
om han som fødtes i en stall, vår Frelser og vår Gud

Jeg våknet akkurat til disse sangversene fra en iPhone koblet til en medbragt høyttaler. Her på Mauritius er det 28 varmegrader, og palmene vaier svakt i vinden. Den kritthvite stranden strekker seg så langt øyet kan se. Endelig kan den afrikanske julefreden senke seg og julen danses inn.

Det har vært oppmuntrende å se at bloggen har engasjert og at lesertallet har økt. Det har vært givende å reflektere og skrive om de tingene som engasjerer meg. Jeg synes det er utrolig morsomt at det er så mange som deler mine interesser. Men nå skal altså både vi og bloggingen få hvile i noen dager.

I år blir det ikke pakker under juletreet hjemme hos oss. Heller ikke julegrøt med mandel, julesild og juleskinke med ovnsbakt kålrotstappe. Som dere skjønner tilhører jeg mindretallet i en finsk familie, og i år har vi gjort et unntak fra våre tradisjoner. Heidi og jeg har nemlig snart vært gift i 25 år. Vi skal kombinere julefeiring med sølvbryllup, og har reist med hele storfamilien til sydlige breddegrader. De eldste barna har i år vært spredt fra USA i vest til Kina i øst, i fem forskjellige land. Nå skal det bli godt å få være litt sammen igjen.

Flere av barna har i år vært spredt fra USA til Asia, og nå er det fint å få litt tid sammen
Flere av barna har i år vært spredt fra USA til Asia, og nå er det fint å få litt tid sammen

Svigerforeldre, svigersønn, tante, onkel og fettere er også med! Vi skal ha noen late feriedager, nyte det mauritanske kjøkkenet, ha gode samtaler og skåle for kjærligheten. Jeg har lovt å ikke spore av enhver samtale til å dreie seg om oljeprisen, den elendige europeiske økonomien eller valutakursutviklingen.

Svigerfar, onkler
Svigerforeldre, onkler, svigersønn, i år samles vi hele storfamilien. Her ser vi noen av dem.

Julen dreier seg om å gi, men også det å kunne motta. Det å være omgitt av personer som ønsker å dele sin varme og godhet kan aldri måles i penger, og gjør hele livet til en julefeiring. Det var vel det Paulus mente da han sa at størst av alt var kjærligheten.

Her skal vi forhåpentligvis klare å finne roen.
Her skal vi forhåpentligvis klare å finne roen.

Julesangen er nå ferdig og det er tid for frokost. Så skal jeg sette meg under en parasoll med en god bok. Barna vil gjerne dykke i asurblått hav, spille litt golf og glemme lekser og studier. Dette kaller jeg ferie. Om jeg kommer til å savne jobben, hverdagen og stresset? Bare litt, etter noen dager…

GOD JUL!


Driftsmelding: Kommentarsystemet her på bloggen vil være utilgjengelig noen dager i julehelgen og romjulen. Kommentarene er lagret og vil vises igjen når kommentarsystemet er oppe igjen.

×