500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag
Oslo Tigers

Oslo Tigers

Dette innlegget om foreningen Oslo Tigers er sendt inn av Dan Vidar Sandersen fra Oslo/Follo. Det er en del av en serie innlegg der jeg har invitert ungdom til å skrive om ulike barne- og ungdomsaktiviteter som skjer i regi av Brunstad Christian Church eller på annen måte har tilknytning til denne menigheten.


For oss som er hockeyinteresserte har det vært en interessant tid her i området Oslo/Follo de siste årene. I 2012 var det noen ildsjeler som etablerte foreningen Oslo Tigers. Interessen viste seg å være enorm, og i dag er det hele 10 lag med gutter og jenter i alle aldre. Her går de på skøyter helt fra 3-års alderen og helt opp til over 50 år! Til og med laget «OldGirls» har blitt opprettet… Det er selvfølgelig likevel barn og ungdom som er hovedfokuset.

Oslo Tigers
Foreningen Oslo Tigers har hele 10 lag med gutter og jenter i mange aldersklasser

Oslo Tigers er medlem i foreningen Xercize Zport og deler samme formål. Dette er formulert slik: «…I Xercize Zport skal barn og unge som har lyst til å drive idrettsrelaterte aktiviteter, få mulighet til å være med og oppleve glede av samhold og deltakelse i et kristent fellesskap. Våre verdier er idrettsglede, fellesskap, helse og ærlighet, og vår virksomhet skal preges av frivillighet, likeverd og respekt.» (Utdrag fra http://xercize.org). Foreningen deler også verdigrunnlag med Brunstad Christian Church (BCC).

Oslo Tigers
Her er det ikke lett å slippe forbi!

Ordentlig satsning

Alle skjønner at det ikke er særlig moro for en ungdom å spille hockey på et lag hvor trenerne aldri har hatt på seg skøyter før, og ikke kan noe om hockey. Jo mer seriøst og gjennomført opplegget er, jo bedre er det for de som deltar og det skapes ekte idrettsglede. Oslo Tigers jobber derfor med å ha et ordentlig sportslig opplegg hvor det er et voldsomt engasjement og spillerne trener hardt for å kunne bli bedre.

Oslo Tigers
Vi glemmer ikke å ha det gøy…

Her er det full fokus på samhold og lagånd og ikke minst å ha det gøy. Oslo Tigers Junior trener to ganger i uka med kamper i helgene. Her er det et høyt tempo med fokus på teknikk og utholdenhet, og gutta kommer ofte helt slitne hjem etter en bra treningsøkt.

Oslo Tigers
Tempoet er høyt, og teknikken på plass

Sitter med vandrepokalen

Xercize har også sin egen liga som Oslo Tigers spiller under, XHL Xercize Hockey League. Det er en liga som går i gjennom hele sesongen hvor lag fra hele østlandet møter hverandre, med sluttspill på slutten av sesongen. Sesongen 2014/2015 var det Oslo Tigers Junior som tok seieren og nå sitter med vandrepokalen. Hvert år arrangeres det også en Påsketurnering. Annethvert år er det Europacup og annethvert år er det internasjonalt med lag fra hele verden. Dette er Norges største ishockeyturnering. Det er førsteplassen her som virkelig er verdt å vinne, og som alle lagene trener hardt for å nå. Det kan jo sammenlignes med NHL. Det er ikke mange som husker at New York Rangers vant «Presidents´ Trophy» i fjor, men de fleste har fått med seg at Chicago Blackhawks vant Stanley Cupen. Det kan jo nevnes at Oslo Tigers junior tok med seg pokalen hjem fra påsketurneringen også!

Av Dan Vidar Sandersen, Oslo/Follo

×