500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag

Garantert suksess!

Da min sønn hørte at jeg skulle starte blogg, var han raskt ute og ønsket å lage et innlegg om «A-laget». For de uinvidde er dette en uformell betegnelse på de som deltar i BCCs ungdomsprogram. Av og til skulle jeg ønske at jeg selv var ung igjen og kunne delta i dette! Så over til Tom…


Ungdom som ikke aner hva de skal etter videregående er nokså vanlig, både her og ellers på kloden. Etter 13 år med skole gjør mangel på besluttsomhet at de fleste reiseplaner aldri går i oppfyllelse, eller man ender opp med å spare cash bak kassa på Joker. Det er likevel rundt 300 unge hvert år som har hatt planene klare lenge.

Disse 300 har hørt storesøsken fortelle. De har sett horden av unge supportere som har møtt opp på hver ishockeyturnering. Samlet fra hele verden har de fått hallen til å runge så høyt at motstandernes heiagjeng pakker sammen fløytene og beundrer ljominga som alltid lyder: ”AAA-LAAA-GEE’EET!!!!” Disse 300 vet at de går i møte med et år som de aldri vil glemme.

A-laget - Garantert suksess
Den positivt beryktede supportergjengen til A-laget

På A-laget blir det selvsagt tid til mye annet enn heiing. Mesteparten av tiden går til arbeid og listen er lang over hvilke oppgaver dette året kan omfatte; snekker, mediegrafiker, journalist, økonom, søppeltømmer, rørlegger, revisor, resepsjonist, maler – listen er lang. Siden du nå antageligvis kan noe om både Pytagoras og norsk språkutvikling på 1800-tallet, er det på tide få litt kjøtt på beina. Som a-lagsarbeider vil du møte på et evig bredt spekter av ulike jobber, som kan gi deg et like stort spekter av erfaringer.

Mellom arbeidsøktene vil enhver a-lags-ungdom også få tid til lek og moro! Det kjøres i gang med sport, fjellturer, aktivitetsdager – alt mulig! Vi snakker ikke turer på nivå med Geiloturen i klasse 9A som du måtte bli med på fordi du ikke ville få fravær. Dette er aktiviteter skreddersydd for ungdom i flokk. Tilpasset til hver minste detalj. Hadde jeg kunnet bruke mer enn tusen ord så kunne jeg klart å beskrive det, derfor slenger jeg likeså godt med et bilde. Et bilde sier nemlig mer enn… ja.

A-laget - garantert suksess 2
Kan du ikke se hvor godt tilpasset denne aktiviteten er for ungdommen? Iført kamuflasjedrakter og geværer, samles de rundt et bilvrak!

Det jeg kan garantere at enhver a-lags-ungdom får oppleve, er å alltid være i aktivitet rundt noe positivt – omringet av likesinnede, jevnaldrende ungdom! Enten det er gjennom det daglige arbeidet, stundene med oppbyggelse og bibelundervisning, alle de ulike sportsaktivitetene, turene nasjonalt og internasjonalt.

Det er vanskelig å beskrive hvordan a-laget er. Klisjé? Kanskje. Du skjønner tegninga. Hvis du går 3VGS og tenker å dra på ”høgskule” oppe i fjellene i stedet for dette, kan det trygt sies at du vil gå på en kjempesmell.

Sjekk ut videoen under fra en hockeytrening med verdens beste ungdom – a-lagsarbeiderne!

Hilsen Tom

×