500px vk tumblr gift phone play angle-left angle-right angle-up angle-down twitter heart envelop tag star facebook feed close checkmark menu instagram googleplus pinterest search skype dribbble users certificate expand linkedin map-pin-fill pen-alt-fill youtube flickr clock bag
B2020 Tett tak på første hotellbygg

Brunstad 2020 – Tett tak på første hotellbygg

I midten av oktober fikk jeg høre at utbyggingsprosjektet Brunstad 2020 hadde passert en skikkelig milepæl: Tett tak på første hotellbygg!


Taket på hotellbygg V8 var tett i midten av oktober
Taket på hotellbygg V8 var tett i midten av oktober

Jeg kontaktet daglig leder hos entreprenøren, Dagfinn Lindberg, som også er en venn av meg. Han kunne bekrefte at taket på hotellbygg V8 var komplett i midten av uke 42. Takelementene er produsert av Lett-Tak i Larvik, og blir heist på plass på byggene direkte fra vogntogene når de ankommer byggeplassen. Monteringen av taket skjer derfor svært fort. Hele taket på V8 ble faktisk lagt på to og en halv dag.

Kort tid etter at taket var på plass begynte entreprenøren å heise på plass veggelementer. Disse er produsert i St. Petersburg i Russland, og blir heist på plass på bygget fortløpende når de kommer. I forkant er alle baderomskabiner, gipsplater og tekniske moduler heist inn i suitene, slik at når veggene kommer på plass er det i prinsippet klart til å begynne arbeidet med innredningen.

Siden veggene på de nederste etasjene allerede er på plass, vil innredningen av V8 starte nå umiddelbart. Ifølge entreprenøren er planen at veggene i alle etasjene på V8 vil være på plass før jul, og hele bygget skal da være tett. Taket på neste hotellbygg, V7, skal også være på plass før jul. På det tidspunktet vil det tredje bygget, V6, ha begynt å reise seg, og mye av betongelementene vil være montert. Jeg vil oppdatere bloggen etter hvert som jeg får informasjon om framdrift og annet som skjer i prosjektet, så følg med videre her!

Hva synes du er mest spennende med det som skjer på Brunstad nå? Si gjerne din mening i kommentarfeltene under.

×